Reteta de racitura - aspic de pui si de porc

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 21 Feb 2024 | 1217 vizualizari

 

Ce-mi place aspicul/ răcitura, este usor si lejer daca este bine degresat. 
Puneti un picior de porc pentru a obtine o racitura bine legata.
Pentru a pregati aceasta Reteta de racitura - aspic de pui si de porc aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: pulpa pui, rasol porc, ceapa, morcovi, telina, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de racitura - aspic de pui si de porc
  • 1 pulpa de pui frumoasa
  • 2 aripi mari de pui
  • 1 picior de porc
  • 1 rasol de porc - 1kg
  • 1 ceapa
  • 3 cuisoare
  • 2 morcovi
  • 150 gr de radacina de telina
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foaie de dafin
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de racitura - aspic de pui si de porc:

Iata cum se prepara Retata de racitura - aspic de pui si de porc

Se curata ceapa, telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa.

Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper.

Lasati sa fiarba 2-3 ore, indepartati spuma si degresati in mod regulat. Puteti gati mai rapid la oala minune - 40 de minute.

Scoateti carnea si morcovii. Curatam cateii de usturoi, il pisam si-i adaugam in zeama.

Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.

Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea, iar zeama a iesit foarte limpede.

Curatam carnea de pe oase si o portionam. Am pus in castroane/farfurii adanci, bucati de carne si rondele de morcovi.

Acoperim cu zeama.

Dam la frigider cand sunt complet racite. E bine de lasat toata noaptea. Le servim cu paine integrala sau cu mamaliguta calda.

Vezi si reteta de Racituri de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de racitura - aspic de pui si de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi